En fredagslista

3 saker jag ser fram emot!

* En ledig helg! Två hela dagar där jag inte ska jobba eller hastalljour. 

* Att få träffa nyaste familjemedlemmen. Blev faster förra veckan till en liten prins vid namn Manfred (efter min morfar)

* Vårvintern - att vara ute mycket, fara till fjälls, åka skidor och må gott i den fantastiska femte årstiden vi har. 

Bild från förra fredagen när jag och troll var ute i skidspåret. Blev 6km även idag.

3 saker jag inte kan vara utan!

* Ägg. Äter minst två varje dag. Blir jättehungrig direkt om jag inte får mina ägg till frukost.

* Rörelse - Jätteviktigt i min vardag! Röra på mig oavsett träningsform är något jag behöver för att fungera. Speciellt när jag jobbar mycket och det krävs att huvudet är på topp hela tiden.

* Familjen. Har alltid varit och kommer alltid att vara jätteviktig för mig. Känner bara att den prioriterats bort lite för mycket den sista tiden.

3 saker som jag hoppas blir verklighet.

* Har stora förhoppningar på vår trollunge om att han ska bli en klockren jakthund. Det finns där. Det vet jag. Det han behöver är rutin och lugn. Tänk att han snart blir ett år! 

* En svensk klassiker. En stor dröm och ett mål jag har. Att någon gång få genomföra en svensk klassiker.

* Att få åka till Island. Ännu en stor dröm jag har!

3 saker jag inte gillar.

* Vintermörkret. Blir så påverkad och trött, mer i år än tidigare år känns det som. Nej, nu vill jag ha ljus och få tillbaka energin!

* Kyla. Januari har varit väldigt kall och termometern har ofta visat mer än -20. Tycker om vintern men jag vill kunna vara ute och temperaturen som varit sista tiden år inte behaglig. 

* Senap. Har aldrig gillat och kommer nog aldrig heller börja tycka om senap. Annars är det inte mycket jag inte äter.

3 saker jag blir lugn av:

* Naturen. "Att få sitta på en stubbe i skogen" brukar jag säga. Tystnaden som finns får mig att känna en sån otrolig stillhet inombords.

* Löpning. Tänker mig ett löppass det första som händer en helgmorgon medan allt annat runtoml vaknar till. Ingen musik, ingen runkeeper eller prestation. Bara andetagen och fotstegen.

* Att känna att jag gjort ett bra jobb. Kanske mer sällan än vad man tror. Jag har såna krav på mig själv och på det jag levererar så det är sällan jag känner mig riktigt nöjd. Så när jag får bocka av en uppgift och känner mig riktigt nöjd, då kan jag känna ett riktigt lugn.

Julklapp jag fick av en deltagare sista passet innan jul som jag höll. 

3 saker jag blir stressad av:

* Tiden. Som aldrig verkar räcka till.

* Möten som drar ut på tiden (och inget vettigt sägs). Händer allt för ofta tycker jag.

* För få timmar sömn. När jag ställer alarmet och det står 5-6 timmar tills det ringer. Jag vet att det är för lite, jag behöver minst 7 timmar (helst 8) för att jag ska orka en längre tid.

3 saker jag ska göra i veckan (i helgen)

* Ikväll ska jag och Albin på badhuset och sen ska vi äta tacos.

* Baka semlor! Äntligen- ett måste till min födelsedag!  

* Ha sovmorgon och sova ut, ta det lugnt på morgonen eller kanske sticka ut på ett långpass på skidorna eller i löparskorna? 


En händelserik vecka

Ute yr snön och morgonpromenden blev ett enda pulsande. Sov lite längre än vad jag hade tänkt idag, men så är det just nu. Svårt att ta sig upp ur sängen oavsett antalet timmar med sömn. Den här veckan är fullspäckad med jobb och annat som händer, så sömnen är välbehövlig.
 
Måndag
Började jobba 06.00 då vi efter 4 januari öppnar simhallen en timme tidigare och kombinerar det med ett bra frukosterbjudande. Sedan fortsatte dagen i ett rasande tempo, jag jobbade på kontoret med mail och fakturor fram till lunch. Gjorde bort en del samtal och lät planerade in de kommande fyra veckornas träffar med viktminskningsgruppen jag startade upp i söndags.
 
Gick hem på lunchen, tog ut hunden en sväng och med en kvart till godo slängde jag ihop en omelett till lunch. Efter lunch instruerar jag Body control på måndagar och igår var det premiär för den här terminen med nytt pass. Gick nästan direkt ner på ett möte på kommunhuset för fortsatt diskussion av konstgräsplan och Björnvallen. Blev kvar där länge och sen var dagen gjord med lite övertid. 
 
Kvällen bestod av matlagning, mockning av två boxar och två varv på sjön med skateskidor, hund och pannlampa. Sen var både kropp och knopp ganska nöjd och jag hamnade i soffan en stund innan läggdags.
 
Tisdag
Frukosten vid skrivande stund 
 
När jag väl börjar jobba så är planen att ha hunnit med att dra dammsugaren en sväng, gjort dagens middag och tränat ett pass i gymmet. Sedan lär nog arbetsdagen bara svischa förbi med förberedelse av vattengympan och instruera två pass. 
 
Onsdag
Första träningspasset med viktminskningsgruppen som ska bli väldigt roligt! Sen plockar jag ut lite komptid för att veterinären ska kolla upp Skots igen. Jag har inte sett någon bättring men jag håller tummarna. Väl tillbaka på jobbet måste jag ta tag i lite kontering och göra decembers fakturor. Kvällen ser väl ut som de flesta med mat och hundaktivering, men även ett styrelsemöte är inbokat kl. 19.00.
 
Torsdag
Jobb 7-18 med en hel del kontorsjobb, cirkelfys och bio. Vi visar en andra omgång av "En man som heter Ove". Kvällen får jag nog tillbringa med hunden då Victor far till Umeå för att flyga vidare till Göteborg och hämta vår nya bil på fredag. 
 
Den här hunden som snart blir 11 månader
 
Fredag
Jag jobbar egentligen kvällen då jag bytt helg med Lars, men på grund av ett ledningsgruppmöte så måste jag börja redan vid åtta och försöka ta rast mellan elva och tolv då jag har ett info- och diskussionsmöte med viktminskningsgruppen. Sen är det jobb till 21.
 
Lördag
Fortsatt jobb 9-17 men lite lugnare dag då jag mest bara är i simhallen. Har inget planerat på kvällen men jag vet hur slut jag brukar vara då arbetsveckan är över.
 
Söndag
Stalljour och antagligen köra tillbaka Victors mormors bil till Vilhelmina som hon så snällt har lånat ut till oss då vi varit "mellan bilar" någon vecka nu.
 
Så här ser min vecka ut och trots att den känns tung med mycket att göra så är det såna här veckor som bara flyger förbi. 
 
Hoppas att ni får en fin vecka!

Veterinärbesök i kylan

Igår hade vi veterinärbesök på stallet och skots fick genomgå en hältutredning. Tre omgångar brems och sprutor så nu håller vi tummarna att han blir bra. Min olycksfågel. Halt blev han efter att ha rivit ett hinder när han löshoppades men har inte varit svullen eller varm i nåt ben. Så efter att ha fått bedövning i först knät och sen hasen men inte blev bättre fick han en behandling av ryggen. Så nu är det vila som gäller för den nyblivna 21-åringen och så ska han kollas upp igen om en vecka.


Annars så har vi väldigt kallt och termometern börjar närma sig -30. Tanken med lite längre ledigt och klimpfjäll var bara att glömma. Så idag ska jag in och jobba kväll. Hoppas hinna klart ned allt son behövs inför nästa vecka. Då startar gruppträningarna och så kör jag även igång med en viktminskningsgrupp. 21 deltagare och två träffar i veckan. Ska bli kul och jag hoppas att det blir bra!


En snabbspolning genom 2015, del 2

Juli
Var på dop för Jax.
 
Gick på semester och for direkt till Skåne i en vecka.
 
Där var vi med Casper och Wilmer en kväll, var till Malmö och shoppade samt bowlade en kväll med pappa och Ullis. Det kördes en del gokart och spelades mycket spel och kort. På vägen hem for vi förbi Victors farfar i Varberg. 
 
Kvarnbergsdagarna. 
Vi kom fram till Raja på fredagkväll och jag kastades direkt in i beachvolleyboll. Dagen efter var Julia, Daniiel, Victor, Jeppe och jag med på lillraja runt. Inte min bästa tid men jag sprang 8,2 km på 42 min. Vi hann också med en del fiske.
 
 
 
Jag och Troll gick både upp till Bäcka och gjorde ett tappert försök att ta oss upp på Borgahällan.
Tyvärr var det för mycket snö så vi kom oss bara halvvägs. Vi träffade också på jättetrevliga människor med två curly coated retrievers på vägen upp. Väldigt roligt tyckte Troll - speciellt när vi kom till snön.
 
Bilder från Bäcka
 
 
 
I övrigt på semestern så var jag och Victor någon sväng till till Dajkan för att ge Troll lite skogsvana och så var vi nån sväng till Vilhelmina, grillade och spelade kubb bland annat med några kompisar. 
 
Augusti
 
Sprang Tavelsjömarathon för andra gången, på 1:58:35, 1,5 minut snabbare än förra året. 
 
Victor fyllde år.
Detta firade vi samma dag här hemma med middag och tårta med några kompisar. Samt med middag i Vilhelmina med Victors familj helgen före.
 
September
 
Jakt
En jättemysig vecka i Raja som slutade väldigt varmt. Blev en pinnoxe för mig - sista älgen för laget.
 
Oktober
 
Träningskonvent i Bollnäs (Bollnäs Ess) med fina kompisar från BV13.
 
Jag fick gå med Troll för första gången den helgen.
Tema: Amatörer i skogen. Första dagen gick jag helt galet till början. Andra dagen gick bra och Troll fick tag på älg som for över på grannarnas mark.
 
Skots åkte på förkylning.
Fick vila en vecka.
 
November
 
Lena-ridning
Och det var äntligen roligt att rida igen. Fick tillbaka känslan för hur det skulle kännas. 
 
Bakade pepparkakor. 
Som det ska göras på höstlovet!
 
December
 
Bakade en massa, bland annat en massa kakor och tunnbröd med mamma.
 
Firade jul i Klimpfjäll och åkte hem till Dorotea på julafton för att fira hos Martin och Albin med Pappa, Ullis och Oscar. 
 
Firade nyår i Skellefteå med hotell och god trerätters middag med kompisar. 
 
Annars har hösten varit väldigt tung med mycket jobb och förkylningar som avlöst varandra. Hoppas på en lättare vår med många timmar ute! 

En snabbspolning genom 2015, del 1

Den senaste tiden har jag tänkt mer och mer på bloggen.
Funderat på om jag ska börja skriva igen eller om jag ska lägga ned den helt.
Så tittade jag igenom den för ett tag sen och tänkte att det ändå är roligt att kunna gå tillbaka och se vad som hänt. Så jag gör ett försök igen, för min skull och för er som ändå kikar in här. 
 
Tänkte börja med att summera mitt 2015 så är ni uppdaterade, det har ju ändå hänt en hel del. 
 
Januari
2015 skålade jag in i Gran Canaria tillsammans med pappa och Ullis, Daniel med familj, Martin och farbröder med familjer. När jag sedan åkte hem hade jag varit där i två veckor, något som var välbehövligt men också väldigt jobbigt att vara ifrån Victor. Direkt när jag kom hem så väntade en skolvecka i Skellefteå. 
 
Hittade knölar hos Rajja och var till veterinären - visade sig vara juvertumörer.
 
Var i Klimfjäll med Victor och jagade Ripa för första gången.
Kommer ihåg att det var svinkallt och vi såg ut som michelingubbar när vi for. Blev en mysig tur men det tog lång tid innan vi fick upp värmen igen. Julia och Robin kom också och hälsade på oss och sov en natt. 
 
Fyllde 23 år och firade dagen med arbete. 
Bjöd på födelsedagsmiddag. Fick ett bidrag till skateskidor i födelsedagspresent bland annat. 
 
Februari
Kom hem efter en andra skolvecka i Skellefteå och var officiellt sambo.
Samma dag som Troll föddes. 13 februari.
 
Blev faster igen, den 19 februari till Jax.   
 
Mars
 
Tillbringade en helg i Klimpfjäll med Mattias och Sofie - något jag gärna gör om! 
Ena dagen körde vi mycket skoter med väldigt varierande väder - från solsken till snöoväder så vi knappt såg någonting. Andra dagen tog vi skidorna och skidade upp till toppstugan när Victor var guide. Det var tufft och slitigt uppför - men hem gick det bättre. Uppe vid toppstugan fick vi i oss lite våfflor. En mysig helg där vi också hann med att testa skidspåret och äta en middag på hotellet.
 
 
Vi åkte ner till Kopparberg, via Stockholm och tittade på vår framtida familjemedlem.
Dammossens Caro, då 5 veckor gammal. På vägen hem stannade vi i Sundsvall för dop av Millie. 
 
Åkte en hel del skidor. 
 
Fick säga hej då till min bästa vän. 
Otroligt svårt och tufft men nödvändigt för hennes skull. Är glad för de 10 år vi fick tillsammans.
 
 
April
Firade påsk i Rajastrand.
Har en hel del mer bilder därifrån, men här är några:
 
 
Hämtade hem Troll den 11 april. 
 
Höll i ett träningskonvent, mitt examensarbete, den 18 april. 
 
 
Hade samlingsvecka i Stockholm.  
Den mest givande skolveckan tror jag. Vi var runt på många olika badanläggningar och hade jätteroligt tillsammans.
 
Maj
Flyttade in på Hästskovägen till 1:a maj.
Här var vi på tur efter att ha flyttat in på Hästskovägen, Troll nästan tre månader.
 
Tog examen och blev färdig badmästare och verksamhetsledare för fritidsanläggningar den 22 maj.
 
Juni
Var och tittade på studenten för Victors lillebror.
 
Firade midsommar i Klubbviken med Emil och Malin.
Fint väder, god mat och en mysig helg. 
 
 
Sprang St Olavsloppet med "Doroteas prinsessor" för andra året i rad.
Fyra dagar och jag sprang 11,7km - 6,1km (bara uppför) - 8,3km - 8,3km. Sprang mitt snabbaste den tredje dagen med en medelhastighet på 4.48min/km.
 
Det var första halvan av mitt 2015 - läs fortsättningen imorgon! 
 

RSS 2.0