Lång promenad, barbacka-ritt, middag och bilstädning

Ledig idag! Började därför dagen med en långpromenad med Rajja och lillebror. Tänkte att det skulle göra gott för träningsvärken i benen och rumpan - och ja, det funkade också tror jag.

For sen ut till Skots, red en timme med lite trav och galopp barbacka. Tror att hästen njuter lika mycket som jag av att vara i skogen. Med spetsade öron och en skritt han bara har ibland tog han oss fram mellan träd och över stenar.




Det är så fina ridvägar i Lajksjö så jag passar på att utnyttja dem i några veckor till.

Efter ridturen var jag och handlade lite, och förberedde sen efterrätten. Packade upp och fixade i lägenheten för klockan fem skulle maten serveras. Föräldrar, lillebror och hans tjej var det som jag hade bjudit in på middag. Baconlindad kycklingfilé med broccoligratäng (ris) och en kall sås gjord på creme fraiche, färskost, basilika, gräslök och lite vitlök. Smaskens! Till efterrätt hade jag gjort en smaskig ananaspaj med vaniljsås.

Fick hjälp med att sätta upp högtalarna till stereon och koppla ihop den, så nu kan jag spela musik! Även lite tavlor och annat kom upp på väggarna.




Min ljusstake som jag köpte på Selångers marknad.

Efter en städning av bilen hamnade jag sen i soffan och nu är det en dejt med kudden för en god natts sömn innan resa till Timrå imorgon. Arwen ska göra ett besök hos veterinären.

Sov gott!

Gotland sommaren 2013

Här kommer mycket bilder och lite ord från semesterveckan på Gotland!
 
 
 
Jag och Albin busade, pratade och sov i baksätet på vägen ner - här pratar han med farmor.
 
Besök på furuviks djurpark.
 
 
 
Första dagen var vi vid havet, blåsigt och inte så varmt i vattnet.
 
Så bröderna och pappa körde lite vad-det-nu-heter.
 
Albin hade sina älskade hörselkåpor på.
 
Andra dagen var vi till ett kalkbrott, lite varmare i luften trots blåst men inte jättemycket varmare i vattnet.
 
 
 
 
Underbart blå vatten.
 
Camp Johansson
 
 
Vi hade pool på campingen där vi badade varje dag tror jag.
 
 
 
 
Gokart var ett tema denna veckan, här kunde även Casper få köra lite bil.
 
 
 
 
 
I Visby
 
Älsklingskillarna
 
 
Avslutar  med denna bild!!
 
Så, det var några av alla de bilder jag tog under veckan på Gotland. En jättehärlig vecka!
Kram
 
 
 

Populärast övning 2013

Knäböj! Knäböj och utfall, i massor - olika former, svårighetgrader och repetitioner. Jag har gjort 1000 knäböj i helgen. Enbensknäböj, utfallsgång, med ett ben på stepbräda, med hopp, gung, axelpress osv osv. Det känns i benen men mest i rumpan! Kommer nog inte kunna gå imorgon.



Idag har jag kört ett lätt gympass -hette o la la, och handlade om rörelseglädje, ett riktigt roligt, tufft gympass och ett styrkepass i grupp. Även en föreläsning om doping och kosttillskott har jag lyssnar på. En superhelg! Jag ska skriva mer om helgen sen för nu behöver kroppen vila!



Gonatt!

Checkat in i Luleå

Sova gott, hotellfrukost, träningskonvent - behöver jag säga att livet är fantastiskt?


Imorgon väntar incheckning mellan halv nio och kvart över, sen välkommen och info. Första passet - kick off - är halv tio, "come sa you are, leave as a Star", sen väntar aqua-crossfit och dance-step innan lunch. Föreläsning om knäkontroll, att kunna förebygga skador och prestera bättre innan två pass till - funktionell träning och tabata. Spännande och otroligt rolig dag! Därför släcks lampan för uppladdning nu. Hoppas ni också får en grym lördag!

Kram!

Helg i Sundsvall

En helg fylld med bus, mys och roligheter med syskonbarnen.

I lördags var vi på Selånger marknad, åt munkar, åkte karuseller (barnen i alla fall) och så köpte jag en fin nyckeltavla och ljuslykta som ska hänga på väggen. Visar sen!






Efter att ha pussats och kramats hej då åkte vi förbi Jens innan bil och släp styrdes mot birsta. Köpte väska och datorskydd hos syster på accent, kläder på hm, ett nytt listblock (beroende!) och lite andra saker.

Nu väntar sängen inför en ny spännande arbetsvecka, ridlärarmöte på tisdag och träningskonvent i Luleå till helgen! Spännande! Först, imorgon, löpning med hunden, dressyrarbete med hästen, jobb 11-19, träning (med lillebror?) och så idol om det hinns.


Ridskolestart snart, här bild från en uteritt med elever, Kim och Maggan i våras.

Hoppas ni haft en bra helg!

Utan dator

Skickade iväg min dator till.Sundsvall.och storebror för lite fix. Därför kommer inga kort eller många inlägg innan ev i helgen. Var som sagt i raja i helgen där vi hade besök av Julia med familj och svärföräldrar. Sen har jag varit fram och tillbaka till Luleå och hämtat häst, klippt och färgat håret, jobbat och ridit. Är trött i både kropp och knopp så har vilat.från träningen en vecka och fortsätter nog med det veckan ut. Lyssnar på kroppen! Nej, blir tokig av att skriva på telefonen så vi hörs!


Milton i helgen när det var lite egen tid med moster!

En annan dag

Skulle lägga upp bilderna från Gotland men något fungerar inte.
Så jag provar imorgon istället.
 
Här kommer två i alla fall som jag kunde överföra från instagram.
Från löpturen:
 
Och så jättegod glass!

Ha det bra!

Njuter av varje minut.

Om det är någonting positivt som Skots skada han hade i våras och tiden efter det har fört med sig så är det att jag uppskattar han mycket mer och njuter av våra ridpass och utvecklingen tillbaka till höstens och vinterns form igen. Innan skadan och hältan fokuserade jag så mycket på att träna inför den tänkta tävlingsdebuten i maj. Under den här tiden var det även mycket annat som var stressigt och kämpigt vilket gjorde att stallet oftast var ett måste (alla dagar var absolut inte så här!). När Skots sen blev dålig så trodde jag att det var kört för oss, att Skots aldrig skulle bli bra och jag skulle behöva ta ett jobbigt beslut. Därmed blev fokuset att han bara skulle bli bra även om jag inte kunde rida fullt ut. Jag ville bara få fler år med mina fina vän.

Skots i sjukhage i april.

Därför är jag tacksam för varje uteritt och minut jag får ha med min underbara häst som lärt mig så mycket. Nu börjar vi även komma tillbaka i formen på ridbanan också. Den senaste månaden har jag prioriterat att bygga upp kondition och styrka, vi har ridit mycket lösgörande och tänkt lång och låg form.


Bild från en av alla våra promenader under våren.

Senaste veckan har jag börjat plocka upp honom i formen och man kan inte tro att Skots vilat överhuvudtaget. Lite stel och sned men det går fort över. Idag började jag att rida fram honom i alla gångarter på halvlång tyger och körde tempoväxlingar och övergångar. Efter uppvärmningen tog jag ner honom i skritt igen och samlade ihop honom i framdels-och bakdelsvändningar. Slutligen blev det serpentinbågar i trav och galopp med och utan volter i bågarna. Nedvarvningen bestod av lite skänkelviknoingar på långa diagonaler. Fin häst och underbar känsla!

Så på ett sätt tackar jag de senaste månaderna av kämpande. Jag har ett helt annat tänk i upplägget av vår träning och njuter av varenda del. Aldrig aldrig mer ska jag tappa glädjen och glömma bort att visa mina djur hur mycket de betyder.






Kram!

Svettiga kilometer

Söndagkväll och helgen har tillbringats i Rajastrand med sol, bärplockning, fiske, bokläsande och vila.
Jag och Thommy har kapat och skruvat ihop hyllor till lägenheten som jag ska måla i samma färg som mitt skrivbord. Kommer bli så fint!
Helgen hade inte kunnat bli bättre och var precis vad jag behövde.
 
Hade sällskap av Rajja i blåbärsskogen som nästan åt lika mycket som matte plockade.
 
När jag kom hem snörade jag på mig löparskorna och drog ut på en runda som var varm!
Fokuserar på att springa långa intervaller just nu för att vänja knäna sakta och göra dem starkare efter problemen som varit.
Förra veckan sprang jag 10 minuters intervaller med 2 min gång emellan två gånger plus en tur runt sjön.
Tänker på lång uppvärmning och nedvarvning men också att springa på olika underlag.
Tidigare i veckan blev det samma upplägg fast med 15 min, 10 min och 5 min löpning.
Idag sprang jag 15, 10, 8min.
Skulle egentligen ha hunnit springa en runda på ca 25mini veckan också.
Men känns knäna bra imorgon blir det en tur runt elljusspåret imorgon.
 
Det blev sammanlagt 7,3 svettiga kilometer - men känslan var grym!
 
Nu väntar sängen inför en morgonritt och löptur imorgon innan jobb 11-19 imorgon.
 
I veckan ska jag lägga upp bilder från semestern på Gotland här och försöka blogga lite oftare.
Kram på er!

RSS 2.0