Ett par andra öron

I onsdags red jag ut efter jobbet - det är verkligen skönt att ha fler ljusa timmar varje dag.
 
Jag red samma runda som jag ridit så många gånger tidigare. Senast var när jag var tvungen att jobba både morgon och kväll och valde att vara ledig några timmar mitt på dagen.
Det var en magisk ridtur, tänk om jag visste att det var vår sista, min och Skots?
Från vår magiska, sista, ridtur barbacka.
 
Rundan går först upp till Folkets hus i Avaträsk, skoterspåret där bar ganska bra. Det hade gärna fått vara lite hårdare. Sen svänger man till vänster, över kalhygget och genom skogen. Bitvis är stigen ganska igenvuxen och risig och i onsdags fick Dina pulsa i den djupa snön.
 
Där stigen tar slut kommer man ut på Kälbergsvägen, en oplogad väg på vintern. Men skoterspåret var hårt så det gick bra. Vi fick njuta av en solnedgång som gjorde himlen till ett konstverk där vi red nerför mot storvägen.
 
Kortet gör tyvärr inte verkligheten rättvisa men tänk er lite mer rosa och blått.

Sista biten går på storvägen innan man svänger ner till stallet igen. Så var rundan slut även den här gången.
 
Ännu en runda som jag kommer att minnas, en snötung och vacker sådan. Den här gången med ett par andra öron att blicka ner på.
De vita som jag så många gånger tittat ned på och hållit så kär följer nu bara med i minnet.
 

Godmorgon 💕

Jag älskar helgmorgnar, att få vakna av sig själv och inte behöva stressa iväg. 

Ibland att få ta på sig träningskläderna och börja dagen i löp- eller skidspåret med hunden. Frukosten är som allra godast sen, och man har hela dagen framför sig. Så startade jag och troll dagen igår, med 9km. Det var trögt och jag hade ingen kraft i benen, men det var lika skönt efteråt ändå. 

Ibland är det skönt att bara få mysa ner sig i soffan, ta det lugnt och inte stressa iväg. Idag är en sån dag. Det är busväder ute med snö och blåst som jag hoppas ger med sig under dagen. Så därför har jag gjort upp en eld, kokat kaffe och myst ner mig i soffan i väntan på att sambon ska vakna. 

Vi har en lite längre helg i klimpfjäll, jag och mina grabbar. Igår var jag och Victor ute och jagade ripa. Det var en fin dag, lite blåsigt men det blev riktigt härligt när solen tittade fram. Tre ripor såg vi men de hade mer tur än oss den här gången. 

Idag är tanken att vi ska ta en tur på skotern och basta lite. Kan nog behövas om vädret inte ger med sig.

Ha en fin lördag!

Snöslaskig tisdag

Jobbar alltid kväll på tisdagar vilket betyder ledig förmiddag. Det har både sina för- och nackdelar. 
Fördelarna är att jag inte behöver kliva upp vid fem-sex och hinner fånga lite dagsljus. Nackdelarna är att jag inte är någon kvällsmänniska och att jobba till nio är gruvsamt. Men jag vet att det går fort bara jag väl är på plats eftersom att jag instruerar två pass och tiden brukar flyga iväg.
 
Idag hade jag planerat att slå ihop aktivering av hund med min egen träning genom att åka skidor. 
Så trots att det har varit töväder i ett par dagar och det snöar blötsnö så gav vi oss ut. Visste att det skulle bli tungt, men inte så att jag skulle bli sugen på att ta av mig skidorna och gå hem. Så det blev knappt fem kilometer i ett nästan lika långsamt tempo som promenadtakt. Men svettig och trött blev jag ändå.
 
Så förutom det har jag hunnit göra en tacopaj på gårdagens rester, tagit reda på tvätten och ätit frukost långsamt (min absoluta favorit!). Nu ska jag ta en sväng med dammsugaren innan jag hoppar in i duschen och drar på jobbet.
 
Ha en fin tisdag! 
 
Troll - älskar att vara ute på gården i långkopplet.
(Även mattes favorit då det blir lugnt och skönt inne)

RSS 2.0