Höstlovshelg

Jag har haft två riktigt bra helger nu.
Förra helgen var jag med kompisar till Dajkanvik, jagade lite fågel, spelade massa kort och skrattade mycket.
 
  
Den här helgen blev tre dagar lång och har bestått av pepparkaks- och lussebullsbak, löpning, jakt och skolarbete.
Hade sett fram emot en lugn helg med sovmorgnar, bakning, göra bort en massa skolarbete och ta vila. Det blev väl inte riktigt så men jag hade nog inte velat ha det annorlunda heller.
 
Fredagen vaknade jag av mig själv klockan sju, men kunde välja att ligga kvar i sängen, vilket jag också gjorde till strax efter åtta. Frukost och sen åkte jag med Thommy när han skulle till Norråker och hoppade av i Högda för att springa hem. Det blev ungefär 12,5 km i mina vinterlöparskor på lätta ben i ett underbart väder.
 
Lite kallt under natten gjorde att isen hade lagt sig på sjön men tinade bort under solens strålar under dagen.
 
Efter en dusch och lunch var vi ute en stund innan jag och mamma satte igång med att baka pepparkakor och lussebullar i tonerna från Peter Jöbacks julskiva. 
 
 
I lördags blev det jakt. En spännande, kall och slitig dag. Kom hem klockan fyra efter att ha suttit på pass, gått till grannen som fick skjuta en fin 17-taggare, stått och väntat i en och en halv timme i snöstorm, hjälpt till att ta ur och frakta hem älgen där jag någon gång också klev ner mig i ett hål i myren. Flå och slakta med allt kallare händer och sen gråta av tacksamhet för den varma duschen. Tror nog ändå att dagen hamnar på topp 10-listan över minnesvärda jaktdagar. Myser när jag får vara med dessa gubbar, höra berättelser om svunna tider, lyssna på när de skojar med varandra och mig eller bara sitter tyst och tittar in i elden. 
 
 
Idag blev det ingen jakt men slutade ändå i att vi tog reda på en oxe till (skadeskjutning igår = spårning och sista skottet idag). Jag satt och pluggade fram till ett, for till slaktboa och sedan därifrån hem via stallet. Planen var att rida men det blev bara mockning då jag kom så sent från Raja. Skrev klart en uppsats idag och lämnade in innan jag och vovven tog en kvällspromenad runt byn surrandes med Malin. 
 
 
En alldeles perfekt helg alltså! Till veckan väntar sex dagar jobb och en dag stalljour men jag och Malin bestämde att det ska bli en bra vecka och det tror jag absolut att den blir! 

RSS 2.0