Söndagsmiddag
Det blev ingen traditionell "stek med brunsås och potatis" med glass till efterrätt hemma hos mig ikväll.
Nej, här blev det en paprika- och tomatsoppa med tortellini och basilikabröd till.
Okej, aptitligare bilder finns det väl ;)
Receptet hämtat härifrån: http://kryddburken.se/2010/03/26/paprika-tomatsoppa-med-tortellini/
Det här behöver du :
1 röd paprika
2 schalottenlök
3 msk tomatpuré
2 msk grönsaksfond (jag tog grönsaksbuljong-tärningar)
6 dl vatten
1 dl grädde
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Koka tortellini till 2 pers enl. förpackningen. Under tiden pastan kokar går du denna goda soppa. Skär paprika och lök i mindre bitar och fräs på i stekpannan. Tillsätt tomatpuré, fond och vattnet. Kör soppan med stavmixer direkt i pannan och låt sedan koka upp. Tillsätt grädden och sjud ca 5-8 min. Smaka av med salt & peppar. Vänd ner tortellinin i soppan. Smaklig måltid!
Brödet hittades här med lite egna modifieringar: http://www.alltommat.se/recept/Basilikabrod-167
50 gram jäst
1 liter ljummet vatten
2 ägg
1/2 dl sirap
1 msk salt
2 msk olja
1/2 dl färsk hackad basilika (från min egen örtbalkong)
1 dl grahamsmjöl
Mjöl
Pensling: mjölk
1. Finfördela jästen i en bunke.
2. Tillsätt vatten och lös jästen.
2. Tillsätt vatten och lös jästen.
3. Tillsätt sirap, ägg, salt, olja och basilika.
4. Tillsätt grahamsmjöl och vetemjöl så att degen nästan släpper från kanterna och bearbeta degen.
5. Strö över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 40 minuter.
6. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i 4 delar och forma till avlånga släta bröd.
7. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper och gör några snitt i bröden med vass kniv.
8. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
9. Sätt under tiden ugnen på 225°.
10. Pensla med mjölk och grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.
5. Strö över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 40 minuter.
6. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i 4 delar och forma till avlånga släta bröd.
7. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper och gör några snitt i bröden med vass kniv.
8. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
9. Sätt under tiden ugnen på 225°.
10. Pensla med mjölk och grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.
Väldigt gott!
Nu blir det en tekopp och kanske en skiva bröd till för att orka plugga i två timmar till innan sängen!
Kommentarer
Trackback