Semlor
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
Smula i jästen i en bunke (och tillsätt kardemumma).
Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt, socker, kesella och ägg. Blanda i bakpulvret/hjorthornssaltet i en del av mjölet och tillsätt det under knådning. Tillsätt sedan mer mjöl tills degen känns bra.
Knåda degen ordentligt och låt den sedan jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter.
Ta upp degen på bakbord och dela i bitar som du sen rullar till bollar och sätt på plåt med bakplåtspapper/smord plåt.
Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. Här kan man se att bullarna jäst klart då de minst har dubblat sin volym. Jäser de för kort stund blir de torra och kompakta.
Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter.
När bullarna svalnat helt:
Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur bullen något med en gaffel som du sedan blandar med några matskedar grädde och mandelmassan.
Klicka ut mandelfyllningen i alla bullarna och spritsa eller lägg dit grädde ovanpå.
Lägg på locket och pudra semlan rikligt med florsocker innan servering.
Färdiga att servera!
Go ä dom!!!!